Zhodnocení soutěže v riu, od Dušana juniora

21.09.2008 19:20

Na 1. ročník soutěže v požárním sportu v Čučicích jsme přijeli s trochu pozměněným mančaftem, než je obvyklé, chybělo nám pár členů z družstva žen i mužů. Našim holkám chyběla na koši Hanka (Hanytas), na strojníkovi Jaňula V. a řešit jsme museli i post rozdělovače, když se nám omluvila i Jana S. Sehnat náhradu hned za tři členky družstva holek nebylo nic jednoduchého. Nakonec se nám podařilo sehnat náhradu, a tak si požární sport vyzkoušeli i Lenka Sedláčková, která se odvážně vrhla na koš, na postu strojníka se objevila Liba Horváthová a rozdělovač si vzala na starost Eva Chatrná. U družstva mužů jsme se potýkali se stejným problémem. Z postu košaře a narážeče nám na dovolenou odjel Zbyňa s Jardem. Navíc jsme museli vyřešit nově uvolněný post rozdělovače, protože náš tahoun Jirka Mitáš se odstěhoval. Štěstí však stálo při nás, a tak i za tuto vzniklou ztrátu jsme našli náhradu. Na koš se postavil Jara Nedbal, který to před pár lety dělal, takže to neměl v ruce poprvé. Narážet šel Jirka Rejthar (Hagrid), kterému to taky zas tak cizí nebylo. A teď to podstatné, na rozdělovač se nám postavil Wondrejs, který zřejmě převezme žezlo po Jirkovi a půjde, co možná nejlépe, v jeho stopách. 
Před samotnou soutěží družstev se v Čučicích konal i závod jednotlivců. Za Ketkovice se z družstva žen zúčastnila Lenka Sedláčková a z mužstva mužů Petr O. (Wondrejs). Výsledky jednotlivců byly na to, že Petr i Lenka šli závodit poprvé v životě si myslím výborné. Petr- 3.místo a Lenka- 1.místo v kategorii žen však závodili jen dvě ženy, ale i tak Lenka předvedla pěkný výkon.
Teď k samotné soutěži. V Čučicích se sešla jen tři družstva mužů ( Čučice, Neslovice a Ketkovice) a dvě družstva žen (Čučice a Ketkovice) . Jako první se na startovní pozici připravila děvčata a to konkrétně z Čucic, avšak první jejich pokus byl neplatný kvůli rozpojení savic. A tak naše holky byly po prvním kole časem 34s první. Výkon to byl solidní na tak velký počet náhradníků ,,začátečníků¨. V druhém kole předvedly holky z Čučic útok za asi 40s (nevím to přesně, ale čas měli horší než naše holky v kole 1.). Naše holky se ale nesmířily - v tuto chvíli už s vítězným časem - a ještě přidaly! Výsledkem byl, si myslím, pěkný čas a to 28s a tak tímto časem obsadily 1. místo v kategorii žen.
Kategorii mužů odstartovali chlapi z Ria, kteří nám předvedli pěkný útok za tuším 31s. Po nich se nachystali chlapi z Neslovic, jejichž výkon nebyl snad ani hodnocen. Jako třetí šli Ketkovčáci, vlítli jsme na to a po první kole jsme byli první časem přibližně 27s. Do druhého kola se pustili s velkým odhodláním i Čučáci a po jejich útoku jsme začali být trochu nervózní. Po nich následovali opět Neslovice, kteří měli čas až někde u minuty. Tak a druhé kolo jsme zakončovali my svým útokem. ,,Chlapi a za 25s!¨ - to nám řekl nám náš velitel Dušan. V tu chvíli jsme tomu moc nevěřili, ale konečný čas stál za to 23,72s. a z toho v soutěži o nejrychlejšího proudařa zvítězil u mužů Dušan Horváth sražením terče v čase 22s a nějaký drobný a v kategorii žen Pavlína Matoušková časem kolem 27s.
Soutěž jsme tedy v obou kategoriích vyhráli, divákům předvedli naše umění a se všemi přáteli se skvěle pobavili.
Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří nám v naší nouzi vyšli vstříc a pomohli nám, jmenovitě Jarkovi Nedbalovi, Lence Sedláčkové a Libě Horváthové. Poděkování také patří bratru Neklapilovi, který nám ochotně cestu na soutěž a zpět odřídil. A celkové poděkování a pochvala patří nám soutěžícím za pěkný výkon a pohodou atmosféru na hasičských závodech v Čučicích.  

Dušan Horváth, junior

 

Fotky, videa zde

 

Zpět

Diskusní téma: Zhodnocení soutěže v riu, od Dušana juniora

Datum 22.09.2008

Vložil wondrejs

Titulek aa

Odpovědět

ale jo, de to, ses sikula

Datum 21.09.2008

Vložil lavor

Titulek pochvala

Odpovědět

Dobře sem to napsal né??? :-)