soutěž Říčany

30.05.2010 14:25

Opět zdravím všechny příznivce hasičského sportu a toho našeho zvlášť :-)

V sobotu 29. 5. obě naše družstva navštívila obec Říčany. Konal se zde VI.ročník memoriálu pana Josefa Pavlíčka - soutěž v požárním útoku.

Počasí slibovalo krásný den a pěknou opalovačku. Ovšem trať byla dost promáčená dokonce na některých místech stála voda. Útočné vedení bylo klasické široké hadice 2B a 2C. Trať byla nezvykle zkrácena na necelých 60 metrů, proto se muselo dávat pozor aby se neudělaly dračí smyčky na hadicích :-)

Jako většinou startovaly nejdříve ženská družstva. Naše holky startovaly hned jako druhé po holkách z Javůrku. Po složitém startu na promáčené trati se vyskytl menší probém na koši, ale po statečném a vyčepávajícím boji byl koš zašroubován na savici a dopraven do kádě. Holky si vybraly pořádnou smůlu i na rozdelovači - po natlakování hadic nám to odhodilo naši závodnici tak, že musela přiběhnout druhá a napravit chybku. Voda sestřelila terče v čase který teď momentálně nevím, tak ho doplním jak to zjistím .-) Bohužel našim holkám se nevyhla ani zranění - jeden otočený nehet a jedna naražená ruka. Musím je pochválit protože je vidět, že v tomto družstvu nejsou žádny měkoty. Bojovnost se vyplatila holky obsadily hned za Zbraslaví A a B třetí místo a pohár je doma :-)

Ketkovští chlapi měli o něco větší konkurenci. Museli čelit dvanácti mančaftům. Naše startovní číslo bylo sedm, takže jsme měli dost času rozmyslet si taktiku na tak kraťoučké a rozmáčené trati. Ze startu k základně jsme nijak nedivočili a pak jsme to rozpálili. Malý zádrhel na spojích savic, ale i tak jsme měli dobrý čas 26.51 - průběžne to stačilo na druhé místo. Před námi byla zatím jen Zbraslav B s časem 24.97. Hasiči z Rudky nás ohrožovali pěkně provedeným útokem ale nakonec měli 28.58. Ustáli jsme i nájezd chlapů z Lábu ze Slovenska, útok za 27.33. Tak už bylo jasné že budeme na bedně, a radost nám nezkazili ani chlapi ze Zbraslavi A, kteří předvedli bezkonkurenční útok za 22.15 a tím nás odsunuli na třetí místo.

Takže z Říčan jsme si do Ketkovic odvezli dva poháry za třetí místo. Počasí vydrželo po celou dobu soutěže nádherné a někdo se dokonce i spálil od sluníčka. Naše fanoušky zveme na příští soutěž na Hlínu ( 12.6. ) kde nebude o prestiž a silnou konkurenci nouze .-)

Zpět

Fotogalerie: soutěž Říčany

/album/fotogalerie-soutez-ricany/dsc00705-jpg1/ výsledková listina- muži /album/fotogalerie-soutez-ricany/dsc00711-jpg1/ pohár - muži /album/fotogalerie-soutez-ricany/dsc00712-jpg1/ pohár - ženy /album/fotogalerie-soutez-ricany/img-2299-jpg/ výsledková listina - ženy