TFA Sebranice

13.07.2017 20:22

8.7.2017 TFA Sebranice (okres Blansko)

 

TFA v Sebranicích se uskutečnilo dne 8.7.2017 se začátkem v 9h dopoledne. Za SDH Ketkovice se účastnil pouze jeden závodník a to Dominik Nevrzal ročník 96, za doprovodu a psychické podpory člena Lukáše Oujezdského. Na soutěž oba členové vyrazili po osmé hodině ráno, kdy se Dominik právě vrátil ze 24h směny.

 

Po registraci a nástupu všech účastníků se prošla trať, která spočívala v:

1) roztažení 2x vedení „B“ na 40m

2) přenesení 2x20kg barelů

3) 80x úderů palicí (o váze zhruba 25kg) v Hammerboxu

4) prolézt tunel z palet

5) 8x převrátit pneumatiku

6) smotání jedné hadice „B“ do připraveného boxu

7) přetažení figuríny cca 70kg

8) vystoupání po žebříku na 3m lešení a vytažení barelu s vodou

9) překonání 2m bariéry

 

Po celou dobu soutěže měl závodník i závodnice na zádech jako zátěž neobvykle namísto 5l lahve 7l lahvi IDP.

 

Bez velkého otálení vystartoval první závodník a dále soutěž osýpala jako po másle za neustálého doprovodu komentátora, který publiku sděloval informace ohledně trati a informacích o závodníkovi. Z celkového počtu 23 závodníků v kategorii do 35let startoval Dominik až na hvozdu startovní listiny. Zatím stačil okoukat ostatní závodníky a v hlavě si srovnat taktiku na velmi silové trati. Při rozcvičení a zahřátí před závodem Dominikovi asistoval loňský mistr ČR v TFA Michal Skřivánek z Rohatce, který udělil taktéž pár drobných rad do závodu.

 

Dominik měl rozběh do závodu v celku „vlažný“, ale bylo vidět, že to měl v hlavě srovnané a věděl, že nesmí přepálit začátek, což se také povedlo. Na Hammerboxu si s nezvykle těžkou palicí poradil bravurně a jel nepolevující tempo úderů jako vteřinová ručička na hodinách. Po smotání hadice bylo vidět na závodníkovi tváři, že trať není žádný med, ale po pevném úchopu figuríny s jejím transportem po vytyčené trati neměl náznak jakéhokoliv vyčerpání. Po té, co Dominik vystoupal po žebříku na lešení, bylo nutné vytáhnout kanystr s vodou na laně. Bohužel tato disciplína byla pro Dominka fatální. Chyběl již pouhý metr a přehoupnout kanystr přes zábradlí, ale ve velkých rukavicích s koženkovou dlaní se lano prosmeklo a kanystr se poroučel zpět k zemi. Takže následoval litý boj a vytáhnout kanystr zpět. Bohužel ve výzbroji nemáme menší rukavice a pro podobné soutěže by to chtělo minimálně omladit zásahovou výzbroj. „O velkých botách nemluvě“ (poznámka autora). Poslední překážkou byla 2m bariéra, kterou zdolávali mimo jiné i ženy. 5 žen z 7, kdy jedna závod pro fyzické vyčerpání nedokončila a jedna si musela vzít k překonání bariéry žebřík, tak všech 6žen se 7l IDP na zádech jako zátěž tuto bariéru překonalo. Bohužel na našeho závodníka byla tato překážka již moc, ikdyž se snažil, tak vůbec né jako jediný s mužů, si musel doutíkat pro žebřík na pomoc s překonáním bariéry.

 

Celkem se tedy soutěže účastnilo 23závodníků v kategorii do 35let, 8 závodníků v kategorii nad 35let a 7 závodnic v kategorii ženy. Nejmladší účastník z mužů závod pro fyzické vyčerpání a přepálený start nedokončil, ikdyž se prý jednalo o poloprofesionálního triatlonistu.

 

Co se týče občerstvení, tak bylo pro účastníky, jejich doprovody a přihlížející krom klasického pivo/limo/džus/nelako….nachystána i kýta na rožni, klobás a bůček.

 

Snad se můžeme těšit i do budoucna na další výkony našich členů HS. Sportu Zdar  TFA zvlášť.
Zpět